autocamera's

Hoewel steeds meer mensen het gemak van autocamera’s ontdekken, zijn er ondanks de voordelen genoeg bestuurders die het nut er niet van inzien. Wanneer je jezelf blijft afvragen: “Heb ik er werkelijk eentje nodig?”, dan zal bij een ongeluk het antwoord je duidelijk mogen zijn. Een camera in de auto wat alles registreert, is de beste stille getuige die je maar kunt bedenken.

Denk er zelf eens over na, wanneer je van A naar B rijdt, hoeveel ongelooflijke domheid en bijna-ongelukken er onderweg wel niet voorkomen. Autocamera’s zijn apparaten precies wat de naam aangeeft, een camera geplaatst op een plek die voor de bestuurder niet storend is, maar wel alles registreert. Mocht je betrokken raken bij een ongeluk, last hebt van verkeershufters of andere incidenten, dan zeggen beelden meer dan duizend woorden.

autocamera's

1. Verkeersongevallen

zijn wel de ergste ervaringen die je kunt voorstellen. Wanneer er geen gewonden zijn, begint meestal het schuldspel: “Je had niet plotseling moeten remmen!”, “Jij had afstand moeten houden!”, “Je had richting aan moeten geven!”. Zo zijn er nog tal van voorbeelden die direct van tafel geveegd kunnen worden, wanneer je in het bezit bent van een camera in de auto.

2. Verkeershufters

in het verkeer zijn er overal. Maar wat kan je doen als iemand voor je moedwillig telkens op zijn rem trapt om jou te treiteren. Op dat moment helemaal niets, maar loopt het uit op een verkeersruzie, dan is het toch wel fijn als je het op beeld hebt.

3. Voorkom intimidatie

door de politie. Tref je toevallig een agent die vlug zijn bonnenboekje wil vol schrijven, is het toch maar fijn dat je kunt bewijzen dat je niet door rood bent gereden. Gebruik je meerdere autocamera’s dan kun je zelfs bewijzen dat je een autogordel op dat moment om had en niet met je mobiel bezig was.

4. Een autorit documenteren

kan een leuke herinnering zijn aan een schitterende autovakantie in het buitenland. Mooie beelden terugkijken, waar je normaal als bestuurder geen tijd voor hebt tijdens het rijden.

5. Registreert direct

wanneer je de auto start. Alles tegelijk opnemen bij vertrek is wel zo prettig. Wanneer je wegrijdt uit een parkeerhaven of -garage heb je direct alles op beeld Mocht er iets gebeuren, heb je altijd bewijs.

6. Leg incidenten vast

ook al heb je er niets mee te maken. Bewijsmateriaal kan weleens van pas komen voor derden.