Een fietsvakantie is natuurlijk enorm leuk om te doen. Op deze manier heb je een actieve vakantie en kun je genieten van de prachtige natuur van het land waar je in bent. Het is voor iedereen enorm leuk om op fietsvakantie te gaan. Je hoeft niet enorm veel voor je fietsvakantie te regelen. Je hebt alleen een fiets van Fietsunie nodig en een goed humeur. Wil je weten wat de mooiste landen zijn om in te fietsen? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Duitsland

Een van de mooiste landen om in te fietsen is Duitsland. Duitsland is qua afstand natuurlijk helemaal een van de grote favorieten. Binnen een paar uur sta je immers al middenin Duitsland. Er zijn in Duitsland veel gebieden die je op de fiets kunt ontdekken. Zo is onder andere het rondje Bodensee of de route langs de Moezel enorm populair. Beide hebben prachtige uitzichten over meren, rivieren en valleien.

Frankrijk

Een ander prachtig land waar je fijn kunt fietsen is Frankrijk. Geniet van de rust van het Franse platteland en fiets van wijngaard naar wijngaard. Geniet van de vele cultuur en historie dat het land te bieden heeft. Ook Frankrijk heeft veel gebieden waar je kunt fietsen. Zo kun je in Normandië de overblijfselen van D-Day bekijken en in de Provence genieten van de Romeinse overblijfselen. 

Griekenland

Voor een fietsvakantie zal je niet gelijk denken aan Griekenland. Toch is het land een van de leukste landen om in te fietsen. Een groot voordeel van Griekenland is dat je ook in de winter er kunt fietsen. Mijd de zomer, want dan is het te warm om te gaan fietsen. Griekenland is een erg veelzijdig land. Ieder eiland heeft een eigen uitstraling. Je kunt eenvoudig de veerboot nemen en met je fiets gaan eilandhoppen.