Als je begint te winkelen voor jachtkleding, merk je dat alles, van tuques tot ondergoed, verkrijgbaar is in camouflagekleuren. Dus, wat zijn de belangrijkste dingen om te overwegen bij het selecteren van je jachtkleding? Naast jachtkleding voor heren is er ook jachtkleding voor dames. Leer meer door dit artikel te lezen.

Naast de warmte en het comfort van je jachtkleding, zijn er details die je zult waarderen als je eenmaal in het veld bent.

Veel zakken

Zakken nemen veel! Zelfs als je een rugzak hebt, wil je toch bepaalde spullen bij de hand hebben: munitie, gps, verrekijker, afstandsmeter, snacks, bosband, urinefles, enz. Elk item moet een plaats hebben en gemakkelijk toegankelijk zijn. Wanneer je in de munitiezak reikt, wil je alleen munitie vinden. In het ideale geval openen de heupzakken aan de bovenkant, verticaal, in plaats van zijwaarts, zodat er niets uitvalt als je beweegt. Zorg ervoor dat de zakken sluiten met een simpele flap, magneten of een rits of stille knoop. Vermijd klittenbandsluitingen, die altijd luidruchtig zijn om te openen.

Ritsen voor meer ventilatie

Terwijl je door het bos wandelt en stopt bij verschillende jaloezieën, zul je vaak je lagen uittrekken en aantrekken. Maak je leven gemakkelijker en minimaliseer je bewegingen. Kies kleding met ritsen op strategische plaatsen, zoals een broek die aan de onderkant opengaat om over je laarzen te passen. Als je voor een overall hebt gekozen, kan een rits aan de voorkant ervoor zorgen dat je wat warmte kwijt kunt zonder grote bewegingen te hoeven maken om de bandjes te verwijderen.

Waar het op neerkomt: zorg ervoor dat je jachtkleding comfortabel zit

Als er één ding is om te onthouden bij het kiezen van je jachtkleding, dan is het comfort. Hoe comfortabeler je bent, hoe meer gefocust je op de jacht zult zijn. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten als het koud en nat is. Het is dus het beste om het warm te hebben, zelfs als het ontwerp van het kledingstuk niet perfect past bij de omgeving.


Als laatste tip: naast het hebben van jachtkleding is het ook van belang om een warmtebeeldkijker aan te schaffen.