Hollands vermaak
Wie de tv of radio aanzet kan er niet omheen; de Nederlandse zanger is een veelgevraagd artiest. Hollands vermaak is dan ook heel algemeen bekend; hele volksstammen draaien enkel en uitsluitend muziek van Nederlandse bodem. De volkszanger is in dat geval het bekendste voorbeeld; hij zingt in een stijl die past bij de plaats waar hij vandaan komt. Wie terugdenkt aan André Hazes hoort het levenslied. Het is een lied met een snik in de melodie. De teksten spreken eigenlijk iedereen aan die ze hoort; het levenslies is heel herkenbaar en terug te koppelen naar je eigen leven. Wie meezingt met een volkszanger bezingt dan ook in zekere zin zijn of haar eigen leven. Dat is wat het Hollands entertainment tot zo’n gewild genre maakt.

Talentenshows brengen nieuw talent
Zangers kunnen uit het niets opklimmen in de hitlijsten, maar er zijn ook genoeg zangers die het moeten hebben van een talentenshow waar men aan deelnam. Wie denkt aan Douwe Bob denkt gelijk aan ‘de beste Singer-Songwriter’.  Dean Saunders werd bekend door het programma Popstars. Het zijn de bekende talentenshows waar menig artiest zijn bekendheid aan dankt. Zelfs Marco Borsato begon ooit zijn carrière bij de Soundmixshow. Het mag duidelijk zijn; de talentenshows waar we zo graag in de avond naar kijken zijn een bron van getalenteerde zangers.

Een specifieke doelgroep aanspreken
Los van een specifiek genre is er ook de speciale doelgroep die wordt bereikt door zangers. Django Wagner is een zanger die zijn bekendheid verwierf bij woonwagenbewoners. Zijn muziek wordt daar nog steeds het meeste vertolkt. Een ouder publiek zal zich echter meer aangetrokken voelen tot een artiest zoals Rob de Nijs. Dit is muziek die men nog kent uit de tijden van weleer en het is nog altijd een veel gevraagd repertoire bij feesten waar overwegend veertig plussers komen.

Een zanger met een tophit
Heb je als zanger eenmaal een grote hit gescoord, dan blijf je doorgaans een veel gevraagde artiest. Tijdens een optreden kan je een heel repertoire spelen; bij dat ene nummer gaat de hele tent los. Zanger Nielson kan dat volmondig beamen; hij kan zingen wat hij wil maar bij ‘sexy als ik dans’ vult hij de dansvloer. Het mag duidelijk zijn; Nederlandse zangers zijn van alle tijden.