tips-om-je-huis-stijlvol-in-te-richten

Thuis is waarschijnlijk de belangrijkste plek in je leven. Hier kan je jezelf zijn en moet je je even terug kunnen trekken. Ook moet je je er veilig voelen. Om dit warme plekje te creëren, is het belangrijk om het mooi en stijlvol in te richten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben niet allemaal voor interieurstylist gestudeerd. Toch is het met de volgende tips mogelijk om van je huis je thuis te maken. 

Maak een collage

Om te beginnen moet je je eigen stijl zien te vinden. Ga op zoek naar kleuren en meubels die je mooi vindt. Ga het internet op en blader verschillende woontijdschriften door. Knip uit en verzamel wat je aanspreekt. Maak van deze knipsels een collage en kies voor welke kleuren je wil gaan. Hiermee heb je de basis gelegd.

Kies de juiste verlichting

Het kiezen van de juiste verlichting is belangrijk om een warm gevoel te creëren in huis. Als de verlichting te fel is, krijg je het idee dat je op een bouwplaats woont. Aan de andere kant zorgt te zwakke verlichting voor een donker huis. Daar word je alleen maar somber van. Om zeker te zijn dat je de juiste verlichting aanschaft, kies je voor de snoerdimmer led. In combinatie met de juiste verstelbare ledlamp heb je altijd de juiste verlichting voorhanden. Je kan hiermee namelijk zelf instellen hoe fel of hoe zwak je het licht wil hebben. 

Schuif met je meubels

Ben je niet meer tevreden met je meubels maar heb je geen geld om een nieuw interieur te kopen? Durf te schuiven met je meubels. Door die ene kast net even op een andere plek te zetten, kan je de hele sfeer in je woonkamer veranderen. Blijf schuiven tot je een combinatie hebt gevonden waar je tevreden over bent.

Maak het je eigen

Als er iets is wat je een warm gevoel geeft, zijn dat foto’s of voorwerpen van mensen waar je om geeft. Schroom niet om deze in je woonkamer neer te zetten. Zo kan je altijd naar de lieve glimlach van je moeder kijken, of word je telkens weer herinnerd aan die fijne vakantie met je vrienden. Er is niks wat dat gevoel kan overtreffen en wat je meer het thuisgevoel zal geven.