Toneelschool

Heb jij een creatief hart voor acteren? Toneelspelen? Zingen? Dansen? Dan is een toneelschool iets voor jou. Een toneelschool of toneelacademie is een opleiding in het hoger beroepsonderwijs voor theater, drama, acteren of voordracht. Dit is een school met opleidingen, workshops en talententrajecten voor jong en oud.

Jong

Voor jonge mensen en jongvolwassenen, zijn er enorm veel mogelijkheden op het gebied van toneel en toneelscholen. Er zijn workshops, vooropleidingen en talententrajecten voor zowel beginners als mensen met ervaring. Als je geen niet al te veel tijd hebt, heb je verschillende workshops voor op bijvoorbeeld maandagen, waardoor je het prima als extra erbij kan doen als je er interesse in hebt. Je krijgt dan les van verschillende toneelmeesters, theaterdocenten, actrices, acteurs en regisseurs. 

Oud

Voor volwassenen zijn er ook enorm veel verschillende opties beschikbaar. Je hebt workshops voor gevorderden, beginners en er is een jaartraject beschikbaar. Dit jaartraject is voor mensen van 18 t/m 45 jaar. De auditie bestaat uit het voorbereiden van een monoloog en het duurt een studiejaar. Je zult hier dus mensen aantreffen die al een hele carrière voor zich hebben gehad, maar toch terug zijn gekomen voor toneel en dit is prachtig.