Fysiotherapie kan voor vele mensen met lichamelijke klachten een enorme uitkomst bieden. Een fysiotherapeut werkt met patiënten om hen te helpen om lichamelijke pijnen, evenwicht, mobiliteit en motoriek beter te beheersen. In dit artikel zetten we vier redenen op een rijtje die wellicht voor jou van toepassing zijn om een bezoek aan de fysiotherapeut te overwegen.

De fysiotherapeut richt zich op het verminderen van pijn

Therapeutische oefeningen kunnen helpen om lichamelijke pijnen te verlichten en de spier- en gewrichtsfunctie te herstellen. Dergelijke therapeutische oefeningen bestaan onder andere uit echografie, elektrische stimulatie of massages. Dergelijke therapieën kunnen er ook aan bijdragen dat de pijn niet meer terugkeert.

Fysiotherapie kan helpen om een operatie te voorkomen

Wanneer fysiotherapie jouw lichamelijke pijnen of blessures kan genezen, is een dure en vervelende operatie misschien helemaal niet meer nodig. Mocht je helaas een operatie toch niet kunnen voorkomen, dan kan je alsnog baat hebben bij pre-operatieve fysiotherapie. Dergelijke therapieën richten zich er voornamelijk op dat je sterker een fitter een operatie ondergaat, waardoor je in de meeste gevallen sneller kan herstellen. 

De fysiotherapeut richt zich op het verbeteren van de mobiliteit

Mocht je moeite hebben met staan, lopen of bewegen, dan kan fysiotherapie je helpen om je mobiliteit te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan rek- en spierversterkende oefeningen die je kunnen helpen om het vermogen om te bewegen te herstellen. De fysiotherapeut kan je bijvoorbeeld aanraden om te herstellen middels een wandelstok of krukken en je te helpen deze zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Fysiotherapie helpt bij het herstellen van sportblessures

De meeste fysiotherapeuten zijn speciaal getraind om diverse soorten sportblessures te behandelen. Om een veilige terugkeer naar jouw favoriete sport te garanderen, kunnen ze met je aan de slag gaan om een herstelprogramma te ontwerpen die je langzaam maar zeker weer in topconditie brengt!

Ben je op zoek naar een specialist op gebied van fysiotherapie bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje bij fysiotherapie Den Haag en ontdek wat de fysiotherapeut voor jou kan betekenen.