Of je nu pas afgestudeerd bent of al erg ervaren op de arbeidsmarkt bent, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, is het handig om aan de slag te gaan met beproefde tips en ideeën om je te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Hoewel er niet één manier is om een baan te krijgen, zijn er wel een aantal slimme technieken die je eerder aan een passende baan zullen helpen. Laten we eens kijken naar een paar slimme strategieën.  

Beslis wat voor werk je wilt doen 

Voordat je begint met solliciteren, is het belangrijk om te weten wat je wilt gaan doen. Neem dus de tijd om na te denken over wat je precies wil in je carrière. Dit doe je door na te gaan welke functies jouw evenwicht tussen werk en privéleven kunnen verbeteren, zoals werktijden, salaris, locatie en de mogelijkheden voor telewerken. 

Als je moeite hebt met het bepalen van het carrièrepad of de bedrijfstak waarin je wilt werken, dan is het belangrijk dat je op zoek naar banen die je de kans geven om bestaande vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Probeer ook in kaart te brengen welke werkvoorwaarden jij precies belangrijk vindt.  

Ben je nieuwsgierig naar diverse vacatures bij jou in de buurt die je gemakkelijk kunt selecteren op onder meer functie en opleidingsniveau, kijk dan eens op IBN vacatures voor meer informatie.  

Een gepersonaliseerde CV en sollicitatiebrief 

Misschien is het al een tijdje geleden dat je met succes hebt gesolliciteerd naar een baan. Dit kan heel goed zijn omdat je je CV niet voor elke nieuwe sollicitatie hebt aangepast en een persoonlijke touch hebt gegeven.  

Bij het schrijven van een CV is het belangrijk om deze aan elke functie aan te passen en de nadruk te leggen op het aantonen van de ervaring in relatie tot de desbetreffende functie. Dit betekent natuurlijk niet dat je het hele CV moet herschrijven, maar wel dat je wat strategische aanpassingen toepast. Denk hierbij aan het verfijnen van de taalgebruik en het persoonlijke aanspreken van het bedrijf om aan te sluiten bij de eisen van de functie. Dit lijkt misschien arbeidsintensief, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kost het heel weinig tijd!