Het trouwseizoen is volop in trek. Het is een enorm mooi seizoen dat vol staat met allerlei verschillende tradities. Het is enorm leuk om deze tradities op je eigen bruiloft in ere te houden. De meeste tradities zijn bij het grote publiek wel bekend, maar de reden daarachter is in de loop der jaren steeds meer vervaagt. Wil je weten wat de redenen achter onze bruids tradities zijn? Dani van Toll Bruidsmode legt het je graag uit!

Witte jurk

Een van de populairste tradities is de witte jurk. Het staat in Nederland zelfs een beetje raar als je niet in een witte jurk gaat trouwen. De lange witte jurk is echt een symbool voor onze bruidsmode. Maar waar komt het toch vandaan? Eerder droegen vrouwen rode kleding op hun bruiloft. De traditie werd verbroken door koningin Victoria in 1840. Tijdens haar bruiloft met prins Albert gooide Victoria de rode jurk met de bonten details weg en koos voor een maagdelijk witte jurk. De witte kleur staat voor welvaart en luxe. Door de jaren heen hebben de mensen de reden vergeten en is er een betekenis van maagdelijkheid aan verbonden. 

Het boeket

Waar je misschien denkt dat een boeket er alleen voor de sier is, is dat niet helemaal waar. Tenminste, niet in de oudheid. In onze historie hebben bruiden eigenlijk altijd al een boeket vastgehouden. Allen met een andere reden. Tegenwoordig wordt een boeket puur decoratief gebruikt. Eerder had het boeket de bedoeling om door kruiden en bloemen de boze geesten te verjagen. Tijdens de middeleeuwen veranderde dat in een natuurlijke deodorant, niet tegen de boze geesten, maar als een middel om de pest weg te houden.