psycholoog online chat

Een psycholoog is een deskundige op het gebied van psychologie en mensen. Een psycholoog geeft steun en therapie en mensen die dat willen. Het gaat dan om mensen die het geestelijk of emotioneel erg moeilijk hebben. Online psychologen zijn tegenwoordig erg populair en handig. Waarom een psycholoog online chat?

Voorwaarden

Als je een online psycholoog wilt, is het belangrijk dat je een goede computer, tablet of smartphone hebt en je moet een stabiele internetverbinding hebben. Je moet je ook schriftelijk goed kunnen uitdrukken, omdat dat cruciaal is bij een chatgesprek. Ook moet je niet in een situatie zitten die online niet op te lossen is. En je moet natuurlijk vertrouwen hebben in de online psycholoog en in het proces.

Waarom?

Online therapie kan anoniem en dan vinden erg veel mensen een pluspunt. Ook kom je niet op een wachtlijst te staan, dus je kunt direct beginnen met de sessies. De kosten zijn ook meestal lager dan bij een reguliere therapiesessie. Het is natuurlijk erg makkelijk en flexibel als het online gaat, zeker bij een chat. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt altijd om hulp vragen. De drempel om hulp te zoeken ligt ook veel lager dan bij een normale psycholoog en schaamte wordt hiermee voorkomen.