Een autosloperij wordt vaak herkend door de grote autokerkhof. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en is een autosloperij vaak een plek waar autodemontage plaatsvindt. Het is de laatste rustplaats voor alle voertuigen in de wereld. In Nederland worden hier auto’s op een duurzame manier gesloopt. Dat is anno 2022 van groot belang en daarom zijn alle autosloperijen erkend door het ARN. Dit betekent dat ze op een duurzame manier je auto slopen als je deze hier verkoopt. Wanneer moet je nu precies gebruikmaken van een autosloperij? En hoe werkt autodemontage? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer auto naar autosloperij brengen?

De vraag is wanneer je nu een auto naar de autosloperij moet brengen. Vaak is dit alleen het geval als je een sloopauto hebt. Je hebt pas een sloopauto als de reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je auto. Vaak is het dan niet de moeite waard om je voertuig te laten maken en kun je deze beter verkopen. Een sloopauto op het internet verkopen is extreem moeilijk en vaak is er maar weinig interesse. Je kunt anno 2022 veel beter je sloopauto verkopen aan een autosloperij. Deze kunnen namelijk veel doen met een sloopauto en hier veel winst uithalen. Je hoeft in de meeste gevallen niet zelf je auto te brengen naar de autosloperij. Soms komt de autosloperij de auto ophalen, maar gaat er wel een kleine vergoeding van je vergoeding af.

Je moet natuurlijk wel de juiste autosloperij vinden. Dit kun je eenvoudig doen op het internet en hier is er natuurlijk ook van alles mogelijk. Vergelijk de verschillende sloperijen met elkaar en kijk goed op de website. Vaak kun je hier het kenteken van je sloopauto invullen en zien wat de vergoeding bedraagt.

Hoe werkt het slopen?

Een autosloperij heeft veel ervaring met slopen en doet dit dagelijks veel. Ze nemen de auto in ontvangst en gaan vrijwel direct aan de slag met de autodemontage. Ze halen het voertuig helemaal uit elkaar en zetten alle onderdelen op een rijtje. Hierbij controleren ze de onderdelen en worden deze bewaard voor latere verkoop. Er zijn namelijk veel mensen op zoek naar bepaalde onderdelen en deze worden door de sloperij verkocht. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, wordt deze naar de shredder gebracht voor verdere verwerking.