prefab badkamer

Tegenwoordig kan het (ver-)bouwen van je badkamer een stuk sneller en efficiënter door de komst van prefabricatie. Deze techniek, die vaak wordt afgekort tot prefab, maakt het mogelijk om de onderdelen van een constructie als “bouwpakket” of als volledige unit aan te leveren. Het bouw- en meetwerk wordt vooraf gedaan in een fabriek of werkplaats. Daarna wordt deze prefab badkamer pas getransporteerd naar de betreffende bouwplaats.

Waarom zou je een badkamer prefab laten bouwen?

De kwaliteit van een prefab badkamer doet niet onder aan die van een traditionele badkamer. Al in de fabriek wordt de prefab badkamer uitgebreid getest en gecontroleerd. Hierdoor kunnen technische gebreken al snel worden onderschept en verbeterd.

Het laten prefabriceren van je badkamer heeft zijn voordelen. Doordat de badkamer in de fabriek al in elkaar wordt gezet, scheelt dit veel tijd op de bouwplaats. In sommige gevallen kunnen prefab badkamers zelfs op dezelfde dag geleverd en geïnstalleerd worden. Naast dat dit een hoop tijd scheelt in tegenstelling tot traditionele badkamers, drukt dit ook de personeelskosten. Daarnaast worden bij het uitkiezen van je badkamer en het aanleveren van het vloerplan worden de kosten meteen berekend. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.