Wat is een sloopauto? Dat is wat veel mensen zichzelf stellen als het gaat om voertuigen. Een sloopauto is een auto die niet meer te maken valt, of een auto die je beter niet meer kunt laten maken. Als de reparatiekosten hoger liggen dan de waarde van jouw auto, wordt het een sloopauto. Met een sloopauto kun je niet veel mee doen en deze kun je het beste verkopen. Hier kun je verschillende methodes voor gebruiken en via het internet is dit makkelijk. Hier zitten wel nadelen aan verbonden en de kans is groot dat deze niet snel verkocht kan worden. Waar verkoop je dan de sloopauto? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er van alles over te weten komt.

Sloperij

De sloperij is een plek waar veel voertuigen verwerkt worden. Het is de laatste rustplaats voor veel voertuigen, voordat ze volledig verwerkt worden. Een sloperij is altijd op zoek naar sloopauto’s om te verwerken. Een sloperij kan hier namelijk winst mee maken en daarom is het handig om hier je sloopauto in te leveren. Je krijgt hiervoor namelijk een vergoeding en deze kun je gebruiken voor het kopen van een nieuw voertuig. Op het internet zijn er een hoop sloperijen en deze moet je goed met elkaar vergelijken. Kijk op de website van de sloperij en controleer wat ze voor je kunnen doen. Zoek een sloperij die erkend is door het RDW en ARN, zodat je zeker weet dat je een vrijwaring code krijgt. Het is handig om een sloperij  in te schakelen met een ophaalservice, zodat de sloopauto opgehaald wordt. Niet iedere sloperij heeft dit en hier moet dus goed naar gekeken worden.

Wat doet de sloperij met het voertuig?

Een sloperij doet veel met de sloopauto, maar begint eerst met de papieren. De sloperij zorgt ervoor dat je een vergoeding krijgt en dat je een vrijwaring code krijgt. Op deze manier kun je de sloopauto van je naam afhalen. Daarnaast gaan ze direct aan de slag met de auto demontage van het voertuig. Vaak halen ze de onderdelen vanuit de auto en gebruiken ze deze voor de latere verkoop. Ook brengen ze de auto naar de shredderbedrijf en laten ze de hele auto verwerken. De stoffen die overblijven worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten. Op deze manier blijft er niets meer over van de auto, ideaal toch?