verreiker certificaat

Een verreiker is een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Verreikers worden gebruikt voor agrarische, industriële en infrastructuur bouwdoeleinden. Een verreiker certificaat is een certificaat dat laat zien de genoeg kennis en ervaring hebt om op een veilig emanier een verreiker te kunnen besturen.

Soorten verreikers

Er zijn twee soorten verreikers: een starre en een roterende verreiker. Een verreiker is een multifunctionele machine die verder gaan als andere machines zoals de heftruck of hoogwerker. De verreiker is een machine voor als je echte zware lasten moet tillen. De roterende verreiker kan 360 graden ronddraaien. Dit is erg handig als je met de verreiker aan de slag moet in een relatief kleine ruimte.

De starre verreiker kan niet ronddraaien en dat is erg fijn als je zware lasten moet tillen. De verreiker kan worden ingezet als autokraan, tractor, hoogwerker, graafmachine of heftruck.

Hoe werkt het en wie mag het?

De verreiker kan in kleine ruimten op allerlei ondergrond worden ingezet. Met de stabilisatoren staat de verreiker extra stevig waardoor de telescooparm zo ver mogelijk kan reiken. Om een verreiker te besturen, moet je duidelijke instructie hebben gekregen. Werkgevers zijn verplicht om zijn medewerkers te instrueren om een zo veilig mogelijke werksfeer te creëren. Met een verreiker certificaat kun je aantonen dat je veilig en verantwoord kan werken met een verreiker.