Je hebt ze vast wel eens zien staan. Een enorme rij met dranghekken om een evenement of een bouwplaats heen. Soms misschien zelfs gewoon langs de weg. Ze worden vaak ingezet bij grote evenementen of bij andere drukke plekken, zoals als er een bijvoorbeeld een feestdag is. op dat moment zie je vaak de complete stad vol staat met dranghekken. Wil je weten wat de voordelen van deze dranghekken zijn? Webo Verhuur legt het je graag uit! Lees snel verder.

Wat zijn dranghekken?

Voor iedereen die niet weten wat dranghekken precies zijn, is het allereerst goed om te weten wat dranghekken precies zijn. Dranghekken zijn hekken van ongeveer 1 meter hoog en 2,5 meter lang. De hekken zijn vaak gemaakt van aluminium of van staal. Hierdoor zijn de hekken enorm licht, maar ook sterk als ze in elkaar gehaakt staan. Dranghekken kunnen eenvoudig aan en van elkaar worden gehaakt.

Wanneer gebruik je een dranghek?

Dranghekken worden veelal bij verschillende evenementen gebruikt. Het grote voordeel van deze hekken is dat de hekken voor veel veiligheid zorgen. Je kunt namelijk eenvoudig een terrein afzetten. Zo kun je bijvoorbeeld een hek rondom een terrein zetten, maar je kunt ook een deel binnen een terrein afzetten. Dat kan bijvoorbeeld een podium zijn of een lichtmast. Je kan de dranghekken ook gebruiken om een bepaalde looproute aan te geven. Op deze manier zullen de verschillende manieren van verkeer niet elkaar kruisen en worden gevaarlijke situaties voorkomen.