Bekwame schuldhulp voor bedrijven in omgeving Alkmaar. Iedere ondernemer weet het: het oprichten van een bedrijf is nooit zonder risico. Ieder jaar staan duizenden Nederlanders op de rand van faillissement. Als de schulden niet kunnen worden afgelost maar de rekeningen blijven binnenstromen, wat zijn dan je opties? Welke instanties kun je als ondernemer inschakelen bij een dreigend faillissement?

Schuldhulp voor bedrijven Alkmaar
Wanneer jouw bedrijf fikse schulden heeft gemaakt is het vaak erg moeilijk om daar zonder hulp uit te komen. Schulden en andere financiële problemen kunnen leiden tot stress en stress-gerelateerde psychische- en lichamelijke klachten. Deze gezondheidsproblemen maken het vaak nog moeilijker om je financiële situatie onder controle te krijgen en het is dus verstandig om deze zaken gelijktijdig aan te pakken. 

Praktische hulp
Om weer enigszins tot rust te kunnen komen is het ten eerste van belang om je financiële situatie te bespreken met een schuldhulpverlener of coach. Deze kan je helpen om je in- en uitgaven gedetailleerd in kaart te brengen en stelt vervolgens een plan van aanpak op. Hulpmiddelen zoals Bbz-krediet kunnen meteen worden aangevraagd en veel mensen ervaren al enige opluchting na deze fase. Een goede schuldhulpverlener vind je bij de gemeentelijke schuldhulpverlening, kredietbank maar ook bij zelfstandige coöperaties. Een voorbeeld van een dergelijke coöperatie is Oxyz in Alkmaar.

Psychische hulp
Zoals gezegd kunnen financiële problemen veel stress veroorzaken. Overmatige stress kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren. Denk hierbij aan concentratieproblemen, somberheid, spijsverteringsstoornissen of vergeetachtigheid. Voor hulp bij stress kun je terecht bij maatschappelijk werk of GGZ. Je kunt je huisarts vragen om een verwijzing.

Vergeet vooral niet dat je er niet alleen voor staat. Met de juiste ondersteuning ben jij straks af van je schulden en je stress.