engineering vacatures vlaardingen

Wie gestudeerd heeft in de richting van engineering, heeft zowat baanzekerheid. Althans, als je engineering vacatures in Vlaardingen zoekt al helemaal. In die regio is veel behoefte aan mensen die technisch zijn onderlegd en kennis en kunde hebben op het gebied van engineering.

Wat is engineering?

Onder engineering verstaan we het toepassen van wetenschappelijke, wiskundige, economische, sociale of praktische kennis voor het ontwerpen en bouwen van technische structuren. Denk dan bijvoorbeeld aan machines, apparaten, systemen en methodes die een verbetering van het dagelijks leven beogen. Engineering is iets dat wordt uitgevoerd door een engineer. Dat is overigens niet hetzelfde als een ingenieur, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. 

engineering vacatures vlaardingen

De verschillen

In de meeste gevallen zijn engineers verantwoordelijk voor het geheel aan technologisch onderzoek, planning en berekeningen die nodig zijn voor een industrieel, bouwkundig, agrarisch of ander project waarbij technologie de hoofdrol speelt. Een ingenieur kan zich ook op hele andere takken richten en toch nog die titel dragen. 

Verschillende vacatures

Er zijn een heleboel soorten vacatures die je kunt vervullen binnen deze branche. Enkelen ervan zijn:

  • voorman
  • HSE medewerker
  • projectleider
  • werkvoorbereider

Dit is slechts een greep uit de opties die er zijn.