De sneaker is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Iedereen loopt ermee. Van jonge kinderen tot volwassenen, iedereen weet ze te combineren met hun kledingstijl. De populariteit van sneakers heeft er ook voor gezorgd dat er steeds meer keuze is in de soort sneaker. Hoe kies je nou de sneaker die het beste bij jou past? Als je dit wilt weten, lees dan vooral verder!

De sneaker stijl

Tegenwoordig zijn er veel verschillende stijlen sneakers. Zo zijn er chunky sneakers, maar ook basic en très chic modellen. Met de basic stijl kan je eigenlijk nooit fout gaan. Deze stijl past bij bijna alle outfits en is dus makkelijk te combineren. Ben jij nou meer van de wat opvallende stijlen, dan is chunky een erg goede keuze! Deze grote schoenen maken een echte statement en kunnen jouw outfit helemaal af maken. Ook kleurgebruik kan bijdragen aan het statementgehalte van jouw sneakers. Felle of aparte kleuren in sneakers kunnen een echte aandachtstrekker zijn!

Het comfort

Naast de look van de sneakers is het ook altijd een goed idee om voor sneakers te gaan die goed zitten en waar je uren op kunt lopen. Nu zijn de meeste sneakers wel comfortabel, maar het is alsnog belangrijk om sneakers te kiezen die bij jou ook echt goed zitten. Denk hierbij aan de schoenmaat maar ook aan het materiaal van de sneakers. Ademende sneakers zijn bijvoorbeeld erg fijn als je veel beweegt of sport met jouw sneakers. Ook de schoenzool kan meespelen aan hoe lekker de sneakers lopen.

De prijs

De prijs van sneakers kan natuurlijk ook een rol spelen in de keuze voor bepaalde sneakers. Tegenwoordig maken dure merken zoals Prada en Balenciaga ook sneakers, maar deze zijn wel een stukje duurder dan de vergelijkbare modellen van Nike en Adidas. Heb jij het ervoor over om honderden euro’s neer te leggen voor sneakers, dan kan je zeker even kijken bij de duurdere merken. Heb jij nou niet zoveel geld of heb je het er gewoon niet voor over, dan kan je natuurlijk gewoon terecht bij de goedkopere sportmerken. Nike heeft bijvoorbeeld regelmatig acties en kortingscodes. Deze kortingscodes kan je vinden op E-kortingscode.nl. Ook andere merken hebben hier regelmatig goede kortingen op staan.