eco luiers

Milieuvriendelijk en duurzaam bezig zijn

Je hoeft de televisie maar aan te zetten of het gaat over het milieu en de CO2 uitstoot. Je hoeft de radio maar aan te zetten of deze onderwerpen komen naar voren in de reclamespotjes of de nieuwsuitzendingen.

En als je de stad in gaat is de kans groot dat je deze onderwerpen ook tegenkomt op bijvoorbeeld bilboards en op posters langs de weg of in de bushokjes.

En dat is maar goed ook. Het wordt tijd dat we ons als consumenten realiseren dat het anders moet. We moeten anders omspringen met deze aardbol waarop wij te gast zijn.

je kunt op vele manieren bezig zijn met het milieu en je eigen CO2 footprint.

Een klein voorbeeld, maar wel een waarmee je veel invloed kunt uitoefenen is die door het gebruiken van eco luiers.

eco luiers

Eco luiers

Door het gebruik van deze luiers help je mee aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

Dit komt doordat deze luiers geen plastic componenten bevatten en daardoor veel minder schadelijke uitstoot hebben bij de verbranding in de afvalfabrieken.

Populariteit eco luiers

De populariteit van deze luiers is groeiende. En dat is een goed teken natuurlijk.

De mensen worden zich steeds meer bewust van de noodzaak om anders om te springen met de natuur en de artikelen die we gebruiken.

Iets wat we als gemiddelde consument eigenlijk vrij snel en simpel kunnen aanpakken is het gebruik van luiers. We hoeven niet gelijk een elektrische auto te kopen of zonnepanelen aan te schaffen. We kunnen eerst ook gewoon andere luiers kopen.

Dit is een laagdrempelige manier om met het milieu bezig te zijn of bezig te gaan.

Tevens willen we natuurlijk ook niet achter blijven. Als iedereen wat voor het milieu doet, dan willen wij dat ook.

Een ander aspect dat zorgt voor de populariteit is die van de chemicaliën. In de reguliere wegwerpluiers zitten namelijk relatief veel chemicaliën. Deze kunnen zorgen voor irritaties op de huid van je baby. Dat kan ook een beslissende factor zijn om over te gaan op andere luiers. Deze chemicaliën zijn bovendien ook weer schadelijk voor het milieu.