Nu de zomervakantie voor iedereen is begonnen, betekent dit ook voor veel studenten dat zij net hun opleiding hebben afgerond en zijn afgestudeerd! Dit is een mijlpaal waar best even bij stil gestaan mag worden. Jarenlang hebben ze gezwoegd en geblokt voor tentamens en verslagen en nu eindelijk is dat felbegeerde diploma binnen! Bij het afstuderen hoort een feestje en natuurlijk ook een leuk cadeau. Maar wat zijn originele cadeaus om te geven? Je leest het hier!

Sieraden

Op nummer één staan sieraden. Het komt vaak voor dat studenten van ouders of familieleden een mooi sieraad krijgen om te vieren dat ze zijn geslaagd. Het leuke aan dit cadeau is dat het heel persoonlijk is en voor de langere termijn meegaat. Denk bij jongens bijvoorbeeld aan een horloge heren en bij meisjes aan een mooie ring of armband. Vaak wordt het sieraad ook gegraveerd met de datum van het afstuderen. Zo kijk je later terug op een mooie dag en een mooi cadeau.

Elektronica

Bij het afstuderen krijgen veel jongens én meiden elektronica cadeau. Soms gaan ze een vervolgopleiding doen en krijgen ze een goede laptop waar ze hun studie mee kunnen volbrengen of bijvoorbeeld een nieuwe telefoon. Dit zijn best prijzige aankopen en daarom is het ook per gezin afhankelijk of dit een geschikt cadeau is of niet. Je kunt er ook voor kiezen om dit cadeau te delen met familie. Naast een laptop en telefoon zijn er natuurlijk ook minder dure cadeaus, zoals koptelefoons, boxjes of powerbanks.

Tas

Een praktisch cadeau waar iemand ook écht iets aan heeft, is een tas. Als de afgestudeerde opnieuw gaat studeren kun je samen een mooie schooltas uitzoeken. Als ze gaan beginnen met hun eerste baan, is een nette werktas een goede optie. De tas zal in beide gevallen goed van pas komen en veel worden gebruikt.